Randers får VM i Classic motocross

Gammel nyhed der fortjener et genoptryk

Volk Mølle artikel

(Volk Mølle 1956)

SONY DSC SONY DSC

(EM i Randers 2014)

Flere og flere store sportsmesterskaber bliver afviklet i den kronjyske hovedstad. Og Randers Eventsekretariat kan nu offentligøre, at Randers får værtsskabet til VM i Classic motocross i 2017. Det sker samtidig med 80 års jubilæet for den lokale klub Randers Motorsport.

Ved Brusgård sydøst for Randers findes en af verdens bedste motocrossbaner. Til daglig træner kørerne for Randers Motorsport på banen, hvor der tidligere har været afholdt mesterskaber som både DM, EM og VM for flere forskellige klasser inden for motocross-sporten.  Den lokale klub, Dansk Classic Cross og Randers Eventsekretariat har netop landet en aftale om endnu et stort internationalt mesterskab på Honda Park, som er banens officielle navn.

Den 9. september 2017 bliver der i forlængelse Randers Motorsports 80 års jubilæum afholdt VM for hold i Classic motocross med deltagere fra hele verden. Det er et løb for motocross-legender over 35 år, og de ældste kører er over 70 år. Motorcyklerne er ligeså legendariske som kørerne, og er helt tilbage fra før 1965.
Danmark har kører i alle klasser, der kan hamle op med de bedste nationer, så på hjemmebane er der mulighed for topplacering til Danmark.

Historiebøgerne vidner om at Randers-området har store traditioner for motocross. Tilbage i 1950erne og 1960érne blev sportens største løb, kaldet Motocross of Nations, afholdt på den daværende Volk Mølle bane ved Assentoft. Et løb der betegnes som motocrosssportens svar på OL, og som allerede den gang trak 40.000 tilskuere til Randers. Efterfølgende tiltrak sporten op mod 20.000 tilskuere til VM løb i Randers, og Volk Mølle banen fik stor ros, da den svenske synsmand kaldte banen ”aldeles fortrinlig, en perle blandt motocrossbaner”.

I den nyere historier er Randers stadig helt med i front, når det gælder motocrosssporten.
Tiderne skifter og publikumsinteressen er en anden i dag, men Randers har med Honda Park stadig en af verdens bedste motocrossbaner og flere talentfulde kørere er ved at forme sig til nye legender. Således blev der så sent som sommeren 2015 kørt EM for juniorer på Honda Park med et par tusinde tilskuere. Her vandt den 13-årige motocrosskører Mikkel Haarup fra Randers Motorsport.  Klubben har således i samarbejde med Randers Kommune gode erfaringer med at afvikle internationale mesterskaber.

”Som kronjyder går vi ydmyg til opgaven. Men når det så er sagt, så fik vi i 2007 tildelt hæderen ’Organicer of the year’ og ved EM i Classic motocross i 2014, havde man aldrig i Europa set noget så vel organiseret løb. Det har fået den internationale union ECMO til at tildele os hold-VM’et i 2017,” forklarer Jan Hvam fra Randers Motorspor.

Hos Randers Kommune varetages værtsskabet fra Randers Eventsekretariat, hvorfra eventchef Mette Bertelsen forklarer, hvordan der satses på værtsskaber for store internationale sportsbegivenheder.

”Randers er en sports-by med mange forskellige idrætsgrene og foreninger, der alle er meget aktive.
Hos Randers Eventsekretariat har vi derfor en strategi om at indgå samarbejde om flere store mesterskaber, der gavner kommunen. Både hvad angår at få tilrejsende gæster til området, men også hvad angår branding af byen og muligheden for at lave nogle publikumsvenlige arrangementer,”  udtaler Mette Bertelsen.

Det Danske hold til VM i Classic-Cross består af blandt andre de to lokale Randers kører Jimmy Smed og Jens Bakmand Skovsen. De var begge med ved nogle af de legendariske løb på Volk Mølle banen og har vundet adskillige mesterskaber.

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More