Portræt / interview af nr. 102 Jens B Skovsen

_DM5_SMS_2015__MB_7602 (2) _MB_4329 (2) _MB_4544 (cut out)

Jens Bakmand Skovsen har været med i denne fantastiske sport både som aktiv og ikke mindst som arbejdende på de indre linier. Hvad er det, der gør han bliver ved med at brænde for sporten prøver vi at få svaret på.

Jens er født i 1945 i Tåstrup på Djursland, og er udlært elektriker, så hænderne sad rigtigt på den unge mand. Dengang skulle der skrues lidt mere i racerne end på dagens moderne maskiner. Jens fortæller selv:

– Jeg startede med at køre Cross i 1961, hvor jeg kørte mit første Moto Cross løb på Nymøllebanen ved Århus. Blev på dagen Nr. 2, som udløste en præmie på 50 Kr.( en ugeløn for en lærling), stor dag, husker Jens om løbet og starten.

Men vi jagter også svaret på, hvad er det, der gør man ikke kan slippe sporten igen:

– Moto Cross er en helt speciel idrætsudøvelse( nogle siger det er en sygdom, der ikke kan kureres). Har man først haft nærkontakt med sporten, sidder den så dybt at man aldrig glemmer den følelse, det er at kunne beherske teknikken der er nødvendig:

 – psyke

 – form

– opsætning af cyklen

 – m.v.

– Glæden ved at køre Cross bliver ikke mindre, men selvfølgelig er der mere fokus på hele pakken,

– mødes med kammeraterne

– stå på værkstedet og skrue

– køre til stævner i ind og udland, siger Jens der virkelig har oplevet noget i sporten både herhjemme, men også uden for landets grænser.

– Jeg har som sagt kørt Cross i mange år og utallige timer, og aldrig kommet alvorligt til skade, udover det, man kan blive udsat for ved enhver anden sport.

 – Når vi mødes til Classic Cross stævner, er det at komme ud at køre det vigtigste, at vinde er ikke et most som det var, da man var yngre, men selvfølgelig gør man hvad man kan, især ved EM og VM, hvor der skal køres mod nogle af de gamle GP kørere, så kan den godt få en tand ekstra, men er det stadig det samme at køre.

– Om det at køre Cross som 70 årig er det samme, som da man var yngre, nej det kan man ikke sige, der er stor forskel med hensyn til træning – fart – viljen til at vinde, men følelsen er den samme når der køres frem til startbommen, og det sus man får når den falder, slutter Jens, der igen er på startlisten næste år til Classic Cross.

Jens blev endnu en gang dansk mester i hans klasse til Classic Cross i år, 2015.

Portræt / interview lavet af Speedy

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More