Portræt af Børge Vad, nr. 55

DM finale 2010 145 (2) KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Børge Vad er født i 1942 i Hvornum ved Hobro.

 1954 indkøbte hans far Alfred 2 motorcykler på indkøbstilladelse, hvor den ene var en 125cc Puch fra 1949, som Børge fik lov at overtage, og derved var interessen for motorsport kommet til Hvornum.

Som 18 årig blev han  medlem af RMS og kørte Junior klasserne på AJS 500cc.

I 1960 kom han i lære som automekaniker hos Thorkild Thy. Familien Thy var meget kendt inden for motorsport, og da Børge en dag kom hjem fra Cross i Næstved og fortalte at hans nylig inkøbte DKW landevejs cykle måtte skubbes op af bakkerne, sagde Thorkild Thy, ”Børge køb dig en rigtig Crosser, så finder vi ud af det med lidt træk i ugelønnen”.

Der blev hurtigt indkøbt en Lindstrøm, kørt af Jimmy Smed, og så begyndte det at gå rigtigt godt.

De følgende år blev det mest Husqvarna cykler, både i 250 og 500 klassen.

I 1973 hjemførte Børge  et DM i Trial.

Børge har i sine unge dage deltaget 10 gange på det Danske landshold, fordelt på 250 og 500 klassen, og kørt mange GPer.

Favorit bane var Volk Mølle, som var første hjemmebane, kunne man køre der , var der ingen problemer med andre  baner, siger Børge.

Et løb som Børge mindes med stor fornøjelse er i Classic , nemlig CMCdn i Holice Tjekkiet 2004, hvor han i kamp med bla. andet Jan Kaiser og Rodny Ralp, kørte 2 anden pladser hjem, så det var en rigtig god dag.

I 1974 startede Børge forretning med alt til Moto Cross, og utallige er de cross interesserede, som har været igennem BV Cross i Hadsund. I 1998 valgte Børge at afhænde forretningen.

I dag er det Classic Cross sporten der dyrkes, både som kører, og derudover har Børge fuldt op at gøre med at holde BSAer kørende for Classic kørere i det meste af Europa.

Børge  kan med rette kaldes Dansk Moto Cross Grand Old Man, som hører til blandt eliten i Dansk Moto Cross.

Vi håber, at vi må møde dig mange år endnu, og nyde din store viden omkring Cross, både fra før og nu.

Med Classic hilsen.     DCC.

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More