Jørgen Bitsch #345

 

# 345 Jørgen Bitsch

 

Jeg har dyrket motocross siden 1974/1975 – sådan cirka 16 år, hvor jeg startede sammen med en kammerat som havde en tunet Everton som vi troligt trak 5 km for at komme ud til en grusgrav.

Herefter kom der ”naturligvis” en Husqvarna 250cc i garagen som jo var noget andet end en tunet Everton.

Mit første motocross løb var på Amager banen, som ikke helt var den samme, som vi kender i dag – og for at være ærlig var jeg nok ikke helt klar over hvad det var jeg var jeg havde sagt ”ja til”. Men gode venner og støtte i starten fik mig på rette kurs og motocross har siden da været en (meget) stor del af mit liv.

Jeg blev nummer 4 i DM B i 1981 (ikke helt sikker på årstallet – men placeringen er OK 😊) og skulle herefter rykke op i A-klassen. Dette blev dog ikke til noget, men blev i stedet sidevognsmand for Per Jørgensen (ikke den Per Jørgensen fra Kaduuz….) frem til 1985. Herefter startede jeg at køre sammen med Parmo Nielsen og vi deltog i VM i årene 1985 til 1992 med en plads som samlet nummer 4 i 1988 – ”kun” et punkteret forhjul fra 3. pladsen i sidste heat. Hvis nogen skulle være i tvivl var der lang vej hjem fra Italien den weekend, men uanset skuffelsen var det naturligvis nogle fantast iske år på landevejen og rundt på alle de store motocross baner rundt i Europa.

Parmo og jeg stoppede med sidevognen i 1992 og samme år blev jeg valgt som Formand for Sjællands Motor Union (SMU) og herved trådte jeg ind i DMU´s organisation, hvor jeg naturligvis havde mange ideer og kommentarer set fra en aktivs synspunkt – og heldigvis med en god opbakning fra daværende præsident og formand for DMU. Sidenhen har jeg været med til at ændre DMU´s organisation et par gange hvor vi har taget nogle store tiltag for at sikre en fremtidssikret organisation, hvor vi sikrer at den enkelte sport og klub har den størst mulige indflydelse.

Siden 1992 har jeg fortsat kørt Motocross (solo) og altid nydt det at komme på en bane og være sammen med en masse andre glade mennesker som nyder sporten som altid skal være i centrum for alle vores aktiviteter. De senere år været fast deltager – og en af de ældste – i Old Boys klassen, men synes stadigvæk at det er sjovt og udfordrende hver gang jeg tager til en træning eller et løb.

På underfundig vis blev jeg ”inviteret” med til Classic i Teutschenthal af Per Jørgensen (nu er det Kaduuz Per….) og Søren B Mortensen og dette var mit første løb i Classic men absolut ikke det sidste. Søren og jeg har arbejdet sammen da Søren var Landstræner for Motocross og det er jo en stor fornøjelse at kunne holde kontakten gennem omkring sporten så mange år – hvilket jo nok er kendetegnet for vores sport og netværk.

Der skal her lyde en stor tak til Per og Ronnie Jørgensen for jeres store indsats for sporten og os alle

 

 

 

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More