Bendt Preus #54

  1. 54 BENDT PREUS   66 + CLASS

Bendt er født i 1943 i Næstved.

I Næstved er der stor tradition for Moto Cross, NMK har i årenes løb haft 3 Moto Cross baner, den første var Nissehulen, så kom Nissehøjen, og nu i dag hedder banen Nissebjerget.

Første gang Bendt var til cross som tilskuer, var til en afd. af VM 500cc på Nissehøjen i 1957, hvor han så Rene Baeten og Bill Nilson køre. Bill Nilson kørte på en maskine af mærket Crescent, og Bendt svor at sådan en ville han have, så snart han kunne begynde at køre cross.

Det viste sig dog snart at en sådan maskine var noget helt specielt, som kun fabrikskørere kunne erhverve.

Så da Bendt startede op i 1959, var det på en DKW 175cc, nylig indkøbt for 800 kr.

Licensprøve og første løb i ynglingeklassen blev kørt på banen i Kongskilde med en andenplads som resultat. Den pokal har stadig en hædersplads i pokalskabet.

Den sidste tid i ynglingeklassen blev kørt på Husqvarna Sølvpil, i juniorklassen startede Bendt op på Lindstrøm, i 1964 investerede Bendt i en Husqvarna 250cc, og det blev så det foretrukne mærke, indtil Bendt i 1968 blev nødt til at stoppe med at køre cross på grund af etablering af selvstændig virksomhed med autoværksted.

Bendt holdt pause til 1977 hvor han startede op i Old Boys klassen.

Efterhånden som Classic Cross kom i gang sidst i 80erne men hvem ved?. Det , blev interessen for de classiske motorcykler vakt: tænk hvis man kunne finde en Crescent. Det er ikke lykkedes endnu, blev så i stedet først  BSA, og siden blev det foretrukne mærke ESO.

Bendt har i Classic hjemført et DM i 60+ i 2006, samt flere 2 og 3 pladser om DM. Samtidig har Bendt flere gange deltaget på det danske landshold med flere flotte placeringer.

Bendt, vi håber at kunne møde dig og dine altid veltrimmede classic crossere mange år endnu.

Dansk Classic Cross

 

 

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More