CMCdN 2017

Moto Cross des Nations Classic 2017

Team DCC

Randers Motor Sport fejrer 80 års jubilæum i år. I den anledning har de fået tildelt Moto Cross des Nations Classic. Det er verdensmesterskabet i moto cross for hold og det køres på motorcykler fra 1965 til 1974.

Der var tilmeldt 178 kørere fra 14 nationer. Så det var et kæmpe arrangement.

Løbet er delt op i 5 klasser, efter alder på kørerne.

30+   50+  60+  66+  og 70+

Danmark kunne stille hold i alle 5 klasser. Og i 70+ kunne vi stille to hold.

Det er en særlig regel, at værtsnationen kan stille med to hold, hvis der er under 12 tilmeldte hold i en klasse. Det var en fordel , for to kørere Jens Bakmand Skovsen og Aage Nickelsen blev skadet før løbet, så der blev suppleret fra andet holdet.

I ugen før løbet regnede det meget , så banen blev meget våd.

De første kørere ankom tirsdag og onsdag, og der var ikke smil på læberne , da de så banens tilstand. Men heldigvis var vejrguderne med os sidst på ugen.

Randers Motor Sport lavede en kæmpe indsats med at fjerne det værste mudder, så løbet kunne afvikles.

Danmark stillede med 5 hold og de 3 kom på podiet-

50+ holdet blev nr 2. Det var Jan William – Flemming Vad  – Henrik Andreasen og Mogens Jensen.

+50 holdet

66+ holdet blev nr 3. Det var Cai Larsen – Kurt Lassen og Ole Degn

66+ holdet

70+ holdet blev nr 2. Det var Martin Pedersen – Bendt Preus – Jimmy Smed og  Ebbe Jørgensen

70+ holdet

Det var flot kørt. Et stort tillykke til alle. I gjorde det kanon godt hele flokken, trods mandefald.

De øvrige danske hold, samt individuelle resultater , kan i læse her under resultater:   www.classicmotorsport.org  samt på:   www.speedhive.mylaps.com

Tak til alle DCC der hjalp til ved stævnet med opstilling og oprydning og meget mere, salg af T. shirts mm. og ikke at forglemme Teamet der fik alle kører på plads i ryttergården, som på et tidspunkt så temmelig håbløs ud. Tak til alle der gav en hånd med.

Tak også til Randers  Motor Sport, for et godt banearbejde, der var ikke mange der havde ja hatten på, med alt det regn der var faldet i løbet af ugen, og selv fredag nat, begyndte det at regne. Men det blev en bane der var god , ja faktisk grænsende til rimelig god, at køre på.

Der var en super god stemning i teltet om aftenen, hvor præmie overrækkelsen fandt sted.  Vores egen Speedy , Bo Ørris der havde været i gang hele dagen som speaker  til racet, var også med her, assisteret af Alberto Langenberg, en festlig og stemningsfyldt præmie cermoni.

Tubaen som de Danske Vikinger fik med hjem fra N.Irland sidste år, blev på behørig vis afleveret til Tjekkiet, godt fyldt op med Mjød, der senere blev skænket rundhåndet ud af.

I øvrigt blev der fra ECMO`s side uddelt en lille erindrings gave, det var Classic EM/VM  nummer 25 der blev afviklet i Randers

Se flere billeder på http://www.pers-photo.com/mx-sx-freestyle

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More