Portræt Torben Trap Friis

Portræt Torben Trap Friis

Lidt cross historie om min tilgang til Cross livet.

Min start var i Hammerum Motor Klub. De fleste kender klubben ,ikke mindst gennem formanden Arnold Thorsted ( Støjnold) . Var kommet en del på banen og kørt lidt på en tunet Puck, hvilket ikke fungere særlig godt på en sandbane med mange skrænter.

Hammerum var nok en af datidens bedste baner og der kom rigtig mange af de gode kører. Søren B Mortensen , Ejvind Bødker , Per Andreasen , Kim Kjær, Jess Bendix , Bo Kruse. Desværre var der en nabo der klagede på grund af støjen. Banen blev lukket i slutningen af 1978.

Man skulle dengang være 14 inden man kunne køre 125 ccm . Dagen kom ,  Brugte alle mine konfirmationspenge på en CZ 125 fra 1972. hoppede som en ged og trak som en mus.  Havde ikke flere kræfter en en god 50 ccm .

Slut 1974 købte jeg Søren B Mortensen første Bultaco 125. Den havde fået så meget gas at den gik så meget i stykket at jeg fik navnet Torben Splitad . Navnet fulgte cyklen til den næste, som også hed Torben. Det første løb var i Hadsund til vinter turnering  i 1975 . Fik 3 omgange i nakken af Søren B , Kim Kjær og Jørgen Weinreich . Det år var jeg glad for bare at fuldføre med omgange nok.  Men sjovt var det.

Så kom der en Honda Cr 125 købt hos Bent Svenningsen . Helt ny til 5700 kr. Det gik bedre i løbene og for det meste kvalificerede jeg mig uden opsamlingshit.

Opsamlingsheat , blev min første sejr også i Hadsund. Sommeren 1975.

1976 , Yamaha var kommet med monodæmper og jeg tænkte , nu er den der. Y125B Alle var rykket op , ja på nær Niels Kjær + nogle flere . Fortsatte på Yamaha i 1977.  Rene Streit flyttede på det tidspunkt fra Kejserdalen til Hammerum. Vi havde nogle sjove år sammen.  Både på banen og diskotekerne.

  1. Bultaco 250 . Øhlin dæmpere og  forgaffel købt ved Børge Vad . Rigtig fin cykel og jeg begyndte at  følge med . Vandt et par pokal løb og blev 8 til DM som blev kørt i Hjørring.

  2. Nu skulle det være . Første løb i landsturneringen kørt i Næstved stadig på Bulto. Tror jeg blev 4-5 stykker. Skæbnen var en onsdag ude på den lille bane ved Linå. Der var Bent Korstgård ude med sit nye mærke Cotton EMX . Prøvede cyklen , gik fint. Med hjem i kasse bilen. Og 17,000 kr. fattigere.

Alt spillede. Cyklen gav mig 1 pladsen i landsturneringen og start nummer 1. til DM i Næstved. Vi var delt op i øst og vest dengang.

1 heat . Tager starten og føre indtil jeg punkterede  6 plads. 2 Heat, Kæmper med Kim Kristiansen fra Køge om første pladsen og bliver til 2 plads.

3 Heat. Nu skal det være, godt fra start og 3er ude på den bagerste langside. Kæden springer. Aldrig følt mig så træt af det. Nu troede jeg lige …  4 plads til DM og landstuneringen blev vundet

1980 . Senior 250 . Ny Cotton EMX og til løb i Fjerritslev. Starten går. Først fra start  og i 2 omgange inden jeg ligge i sandet og roder. De kørte sgu stærkt og så i 45 min .  Pengene slap op

  1. Dall DM Classic. Per Andreasen og jeg er kommet i kontakt gennem Classic Cross. Ikke set hinanden i 40 år. Vi køre på MC derop og glæder os som små børn. Per får parkeret pølsevognen og jeg min ”Stenhøjskompressor Harley” Der går ikke længe inden vi støder ind i gamle kendte ansigter . Noget mere grå i toppen end vi husker dem. Per siger ” Vil du køre , skal jeg nok skrue. Kurt Vad sagde.. Pas nu på med at komme her.  Det smitter.  Så sandt som sagt . Svend Åge inviterede os til Elling banen den første weekend i august.  Kawasaki 250. Det var sjovt. Bo Kruse var også mødt op. Han foretrækker stadig trædecyklen.

14 dage efter havde jeg købt en Husqvarna 430 1983 af Per Sadolin og meldt mig ind i Børkop , licens blev indløst.

Sidste DM i Kolding. Fuldførte 2×20 minutter og kunne ikke gå før vi kom frem til torsdag ugen efter..

Konklusion : Det sjoveste jeg er kommet til igen efter alle disse år og nyder alle timerne sammen med alle dem fra dengang .. Nu skal de udenlandske løb prøves. Det jeg ikke nåede i 1980.  Go vind derude.

billede1

Morten Mørkholt til venstre, og mig til højre, gang igen i 2021!

billede3

Per Andreasen til venstre, og mig til højre

billede4

Torben med 430 Husqvarna.

billede5 billede6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More