Portræt af Martin Pedersen, nr. 51

 SONY DSC SONY DSC

 Martin er født i Ørum på Djursland  d. 8/5 1947.

Interessen for Motocross opstod i de tidlige ungdomsår, bla. andet fordi der, på det tidspunkt først i tresserne, var tre Djurslændinge  ved navn Bjarna Jørgensen  –  Torben Simonsen  –  Jens B. Skovsen, der dyrkede den spændene sport.

 Som El lærling var pengene var pengene små, men Martin glemte ikke sin drøm at komme ud at køre Cross.

Så da det blev muligt at gøre drømmen til virkelighed i 1988, blev der indkøbt en 125cc Husqvarna som så blev den første rigtige Cross maskine.

Senere i Old Boys karrieren blev Husq. Udskiftet med en KTM, og efter den, blev det så Honda, der blev det foretrukne mærke.

Den bedste placering opnåede Martin i 2004, da han i kamp, med bla. andet Erik Nielsen, opnåede en 2. plads i Old Boys 50+.

I de senere år er det så Classic Cross, der er foretrukket, først på CZ, men Martin ser man nu mest køre på en Hadsund trimmet BSA, og det går jo rigtigt fornuftigt.

Martin har gennem årene været fast mand på det Danske hold ved CMCdn, og har også kørt med ved de fleste EM afdelinger. Og i 2014 blev det så en topplacering i 66+, med en samlet 4. plads. Kun sort uheld forhindrede Martin i at blive nr. 3 om EM 2014.

I forbindelse med EM serien var Martin i 2009 på Hawkstone Park i England, og den berømte bane husker Martin som en af de største oplevelser, han har haft i Classic Cross.

Forberedelserne og Rep. af Cross cyklerne foregår i helårs sommerhuset på Kongshøjvej i Fladbjerg ved Mariager fjord, hvor han og Kirsten flyttede til, efter at have afhændet den EL installations forretning i Havndal, som Martin drev i en årrække.

Martin har ingen planer om at drosle ned med classic cross, tværtimod ses der frem mod næste sæson, hvor en top 3 placering i 66+ EM er et af målene.

Martin vi ønsker dig held og lykke, og håber at se dig i Classic cross mange år fremover.

DCC

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More