CEMAR 2017 finalen

CEMAR finalen 2017 i Linkøping i den forgangne weekend blev et flot punktum for en god 2017 sæson med gode DCC resultater på dagen og samlet.

Vejret var (som sædvanlig i vores elskede sportsgren) noget tvivlsomt. Masser af regn i ugen blev drænet og harvet væk fra en normalvis super god bane, og arrangørerne gjorde virkelig alt hvad der stod i deres magt for at gøre banen klar til lørdag morgen. Desværre gjorde vejrguderne også deres ypperste for at det ikke skulle lykkedes.

Lørdag morgen bød derfor på en tung og mudret bane, men banefolkenes store arbejde havde båret frugt, og efter nogle opvarmningsheat tørrede banen op og blev rigtig god.

Der var desværre et større frafald af DCC kører, men de fremmødte kæmpede bravt for DCC og Dannebrogs ære.

CL og MJ i OLT

I OLT klassen kørte Cai Larsen en suveræn 1. plads hjem med hele 73 points margen. Sådan !! – Cai Larsen vinder EM i OLT klassen !! Med lidt held havde det været DCC på 1. og 2. pladsen, men finalen flaskede sig ikke rigtig for Mogens Jensen der måtte overlade 2. pladsen og træde et enkelt trin ned på den samlede 3. plads, men super flot af Mogens der sikrede DCC en flot 3. plads. Suverænt af DCC racerne at sikre DK to mand på podiet…og en lige nedenfor idet Bendt Preus indtog den samlede 4. pladsen. Af andre top 10 placering kan nævnes Olav Birkemose på en samlet 6. plads og Ebbe Jørgensen på en samlet 8. plads.

 

FV i JST Open

I JST Open var der ligeledes rødt og hvidt i front. Flemming Vad vinder EM i JST Open !! Stort tillykke til FV. Der var spænding til det sidste idet FV inden finalen ”kun” indtog 2. pladsen, men han kørte to suveræne heatsejre i hus og så var den ged barberet. Frederik Callesen sluttede på en flot samlet 6. plads (tiltrods for fravær i to afdelinger) og Henrik Andreasen sluttede samlet 9’er.

I JST 60+ var DCC hårdt ramt af skader på vores ellers stærke hold af VM sølvindere. Både Aage Nickelsen og Jens Bakmand har været plaget af skader og stillede derfor ikke op i de sidste afdelinger af EM i JST 60+. Det til trods sluttede Aage Nickelsen på en flot 6. plads.

I Twin Shock -50 var presset lagt på Kenneth Sadolin Pedersen der skulle forsøge at bytte den samlede 4. plads inden finalen til en plads på podiet. Kenneth kæmpede virkelig en brav kamp, og kørte right stærk, men desværre dukkede der (som sædvanlig) en større skare af rigtig hurtige Svenskere op, og på deres hjemmebane snuppede de, de første placering i de tre afgørende heats. Dermed måtte Kenneth tage til takke med den samlede 4. plads tæt forfulgt af Lars Jørgensen på 5. pladsen. Jacob Lassen nøjedes med en enkelt afdeling af CEMAR til at sikre sig en samlet 8. plads. Kunne nok have blevet til en podie placering for Jacob, men som de siger ”To win the race you gotta be in the race”

Jan W i TS 50+

I Twin Shock 50+ skulle Jan William Nielsen forsvare sin 2. plads inden finalen, og med lidt held bytte den med Peter Bjørklunds foreløbige 1. plads. Samtidig skulle Jan passe på at 3. pladsen, Göran Carlsson på nybygget Yamaha YZ465, ikke sneg sig forbi og op på 2.pladsen. Konkurrencen er meget hård i toppen af TS 50+, og ikke færre end 49 ryttere stillede til start. Efter tidskvalen var bommen således fuld med 40 mand der alle ville være med om placeringerne. Da bommen faldt, stak Göran Carlsson af på den hurtige YZ465’er. Jan sluttede første heat på en flot 2. plads men desværre med den førende Svensker, Peter Bjørklund i baghjulet og dermed var 1. pladsen reelt sikret for den hurtige Svensker. Nu skulle 2. pladsen forsvares men den super hurtige Svensker Göran Carlsson snuppede tre sikre heat sejre og overtog dermed den samlede 2. plads.  Flot bronze medalje til Jan William Nielsen i TS50+. Af øvrige top 10 pladser kan nævnes Per Sadolin Pedersen på en flot 7. plads, Finn Wagner på en 9. plads og Rolf Graae på en samlet 10. plads.

I EVO -50 klassen var Thomas Nielsen inden finalen på en samlet 6. plads, og til trods for en uheldspræget finale avancerede Thomas til en samlet 5. plads. Morten Justesen havde fundet vej til Linkøping og kørte en rigtig flot finale med en samlet 3. plads på dagen, der bragte ham op på en samlet 6. plads for sæsonen. Eneste kvindelige DCC repræsentant i Linkøping, Gunhild Pedersen kæmpede sig igennem finalen og sluttede på en rigtig flot samlet 9. plads i CEMAR 2017 serien….og det er på en 125cc’ere. Godt gået Gunhild.

FV i EVO 50+

I EVO 50+ klassen lå Flemming Vad samlet 2’ere inden finalen, kun overgået af den tidligere enduro verdensmester Jimmie Eriksson. Det var ekstra spænding på for Flemming da en anden tidligere enduro verdensmester Peter Hansson har det med at dukke op til finalen i Linkøping, og vores egen Bjørn Gade samtidig gjorde comeback. Efter tre hårde heat, med masser af opkøring igennem feltet lykkedes det Flemming at sikre sig den samlede 2. plads og dermed Sølv til Flemming Vad i EVO 50+ i 2017. Bemærkes skal også, at Ove Hansen kørte en super flot samlet 5. plads hjem på feltes flotteste KX500. Rigtig flot kæmpet, Ove !

Endnu et godt år for DCC i CEMAR serien 2017 er vel overstået og vi ser allerede frem til 2018 udgaven.

De samlede resulater kan ses her

CEMAR 2017 – samlet for OLT

CEMAR 2017 – samlet for JST Open

CEMAR 2017 – samlet for JST 60+

CEMAR 2017 – samlet for TS -50

CEMAR 2017 – samlet for TS 50+

CEMAR 2017 – samlet for EVO -50

CEMAR 2017 – samlet for EVO 50+

Share the Post:

Andre Nyheder

DCC Update

Dansk Classic Cross (DCC), tager for alvor fat på sæson 2024, når 1-2 afd. af DM Classic løber af stablen

Read More