REJSEBESKRIVELSE AF EN TUR TIL NORDIRLAND 2016 (skrevet af Kirsten “holdleder” 🙂 )
Søndag den 11. september var der afgang fra Fladbjerg kl. 9. Vi spiste vores frokost (vanen tro) ved Kieler Kanalen, og efter en rædsom køren i kø ved Hamborg overnatter vi på en rasteplads i Belgien, hvor vi ikke fik så megen søvn, da en bus med nogle unge mennesker lige skulle parkere ved siden af vores campingvogn midt om natten. De skulle lige ha´ lidt frisk luft og stødte ind i campingvognen flere gange, men omsider kørte bussen da igen.
Vi ankommer til Dunkerque ca. 11.30 og får billetter til afsejling kl. 12. Turen varer 2 timer, og vi forlader Dover i en kaotisk trafik med venstrekørsel. Den voldsomme trafik fortsætter det meste af vejen øst om London, og herefter begynder vi at se os om efter en campingplads. Den første vi finder er fuldt booket op, så vi kører lidt rundt omkring Cambridge og finder en ny, men campingfar vil ikke ha` os i dag, for de har lige haft ildebrand. Omsider finder vi en, og hvilen falder over os.
Næste morgen som nu er tirsdag, kører vi videre nordpå og oplever en betalingsvej ved Birmingham, men pengene er godt givet ud, for nu er motorvejen uden ujævnheder og div. huller. Vi kører til Gretna i Scotland og finder en Campingplads her, hvorfra vi cykler lidt rundt i byen. Senere nyder vi vores aftensmad, som selvfølgelig er Fish and chips og en ordentlig herreportion. Onsdag morgen går det mod Cairnryan, hvorfra vi skal sejle til Larne i Nordirland. Det gør vi så kl. 13.30, er i havn kl. 15.30 og kører igen ud i en tæt trafik, men vi finder Bally Black uden problemer ca. kl. 17. Vejret er blevet en anelse køligere, men det er fint nok. Kun få cross kørere er ankommet, men vi slår lejr ved siden af en svensker og hans frue, som er gode bekendte, og vi får en lille hyggesnak med dem. Vi oplevede så, at hele lejren blev anlagt omkring os, og vi kunne bare vente på, at de andre danskere dukkede op.
Det er nu blevet torsdag, og vi må ind til den nærmeste by og proviantere. Herefter blev banen inspiceret. Det var en nyslået græsmark og vi håbede, at noget af den, som bestod af blød mosejord, ville blive skåret fra, hvad den også senere gjorde (en positiv ting). Badeforhold var klar, men toiletterne ankom først fredag middag.
Fredag middag er hele holdet +66 samlet, Kurt har fru Jette med (dejligt) og Cai har Jens med (0gså godt). Der er Ladies Hour, og her demonstrerer en Irsk bager bagning af en masse forskelligt brød som vi får smagsprøver på. Der serveres irsk stuvning med en slags juice til at slukke tørsten med. Til slut er der smagsprøver på whiskey og øl. Det trækker lidt ud, så drengene må spise alene i aften.
Vi vågner op til en spændende dag. Vejret ser fint ud til et cross stævne, kun lidt regn, 15 grader og drivende skyer. Så alt tegner godt, indtil Martins B S A ved første træning pludselig ikke gider mere. Den blir` skilt ad i en fart, og det er vist tændingen, der svigter, men den er ikke klar til anden træning. Heldigvis har Cai en ekstra cykel i bagagen, og den gør det fint. (er let på forhjulet 🙂 )
Ved løbets start er B S A `en klar igen, men holder kun kort tid – æv ! Så heat nr. 2 bliver kørt på Matchless`en fra Fyn og redder derved æren for vort hold.
Første heat: Cai tager som vanligt starten, stærkt forfulgt af Philip Edwards, men resultatet bli`r en 2.plads til Cai, Jens nr. 6, Kurt nr. 9, og Martin udgår og en englænder bli `r vinder.
Anden heat gi`r en 3. plads til Cai, Jens nr. 6, Martin nr. 7, og Kurt nr. 9. Vindes af Philip Edwards fra England.
Ved præmieuddelingen bli´r englænderne kåret som vindere, danskerne nr . 2 (stort til lykke) og svenskerne må nøjes med en 3. plads.
Vi fik udleveret tubaen og vanen tro blev der hældt væske (mjød) i den. Herefter vandrede Jens rundt med den og fik uden besvær “udsolgt” af den liflige drik. Senere spillede et lokalt band lidt for os, men ellers en stille og rolig aften, så vi vågnede friske søndag morgen og kørte nord på for at se lidt mere af det smukke Nordirland.
Her startede vi ud med at køre op til Giant`s Causeway, som er nogle flotte klippeformationer, man skal betale en billet for at spadsere hen til, alt i alt en gåtur på en times tid, men meget flot og imponerende. Efter sådan en spadseretur var vi lidt trætte og fandt en campingplads i nærheden.
Mandag kørte vi videre langs nordkysten og var igen på fodtur på kystvejen, hvor vi skulle passere en gammel rebbro, som meget rammende hedder Rope Bridges. Den spænder over en dyb kløft, som man, hvis man har højdeskræk, nok ikke skal kigge for meget ned i. Broen forbinder en lille ø med fastlandet, også meget imponerende og en fin oplevelse. Herfra kørte vi direkte til Larne, hvor vi sejlede fra til Scotland igen til en campingplads helt ud til havet. Rundt på campingpladsen hoppede en masse små søde kaniner, som ikke var særlig generte. Her var også en utrolig smuk kystlinje. Næste morgen var det blevet tirsdag, og vi begav os af sted på den lange tur til Dover, 702 km i flg. vores Gps. Irland, Scotland og England har store grønne vidder, hvorpå der er en masse lyse pletter, køer og får. Martin mener, det er herfra det store CO 2 udslip kommer…. Herfra sejlede vi til Dunkerque og ankom kl.23.30 dansk tid, hvorefter vi kørte ca. 70 km til Belgien, hvor vi overnattede på en rasteplads. Næste morgen gik det videre mod Tyskland, men her ville bilen dreje mod syd, så vi endte på Loreley Blick Camping og nød det dejlige vejr og det smukke landskab ved Rhinen.
Næste morgen var det alvor, og turen gik hurtigt hjemefter indtil lidt før Hamburg, hvor trafikken gik helt i stå ( næsten) , omsider kunne vi tage en afkørsel ind til Hamburg, som det også tog noget tid at komme ud af igen, ca 3 timer ekstra tid alt i alt. Igen en overnatning på en rasteplads, men nu ville vi også gerne hjem, og nåede Fladbjerg ved Mariager Fjord, som egentlig også er ganske smuk, ved 13 tiden. Så var der også næsten gået 14 dage, siden vi var her sidst.
En dejlig tur og en masse oplevelser rigere.
Samlet resultat fra CMXdN 2016…2016-cmcdn-06-results-alle-klassen-voor-web
Video fra CMXdN 2016…Video